BE nuk flet për murin në veri (Video)

Që nga fillimi i ndërtimi të murit në afërsi të urës mbi lumin Ibër, në pjesën veriore të Mitrovicës, zyrtarë të Qeverisë së Kosovës thanë se ky mur do të rrënohet, raporton sot Tribuna Chanel.

Ata e cilësuan ndërtimin e tij si një veprim të paligjshëm dhe në kundërshtim me Marrëveshjen e Brukselit, për revitalizimin e urës mbi lumin Ibër.

Për më të tepër, ministrja për Dialog, Edita Tahiri, ka thënë se ngritja e një muri në veri të Mitrovicës është në kundërshtim me ligjet e Kosovës.
Ajo deklaroi se Qeveria e Kosovës do të veprojë për të ndaluar këtë ndërtim ilegal dhe për të mposhtur logjikën e mureve dhe barrikadave që janë në kundërshtim me Ligjet e Kosovës dhe standardet e BE-së për lëvizjen e lirë.

LEXO:  Hyseni: Këtë vit Policia e Kosovës u tregua më e suksesshmja

Megjithatë ende nuk ka një përgjigje konkrete nga Bashkimi Evropian në lidhje me ndërtimin e këtij muri, raporton Tribuna Channel.

E kontaktuar nga Tribuna Channel, zëdhënësja e Bashkimit Evropian, Maja Kocijanqiq iu ka shmangur pyetjeve kur është pyetur se a ka qenë ndonjëherë muri pjesë e dialogut në Bruksel dhe cili është roli i Bashkimit Evropian në këtë rast.

Ajo është pyetur edhe për protestat e sotme kundër murit si dhe me provokimet që po i bënë Serbia Kosovës. Kocijanqiq nuk është përgjigjur as në lidhje me atë se a do të ndërhyjë BE në këtë proces , pasi që është ndërmjetësues i dialogut.

Artikulli paraprak​Mustafa kërkon që Demarkacioni të kryhet këtë vit
Artikulli tjetërSejdiu: Njohjet, arritje e madhe për Kosovën