Banorët e Karaçevës i bën thirrje Qeverisë: Na mbroni ose do t’i mbrojmë vet tokat tona

Banorët e fshatit Karaçevë kërkojnë nga shteti që t’i mbrojë nga xhandarmëria serbe. Ata thonë se nuk u mjaftojnë vetëm deklaratat nga zyra apo “Facebook”-u të krerëve të shtetit.

Përfaqësuesi i Bashkësisë Lokale të fshatit Karaçevë, Selver Lenjani ka reaguar sërish pas hyrjes së fundit të xhandarmërisë serbe në territorin e Kosovës, më saktësisht në fshatin Karaçevë të Kamenicës.

Ai për “Zërin”, ka thënë se askush nga qeveria qendrore dhe as lokale nuk ka dal në terren që së paku të flas me banorët. Sipas tij banorët e kësaj zone kufitare nuk po shohin mbrojtjen nga shteti askund.

Lenjani thotë se kanë dërguar një varg kërkesash drejt institucioneve të vendit, ku i kanë njoftuar për problemin e vazhdueshëm që ballafaqohen me forcat serbe të cilat shkelin këtë terrior kurdo që iu teket.

Deri më sot nga asnjë institucion nuk kanë marrë përgjigje. Edhe ftesa për takim që t’i njoftojnë udhëheqësit e institucioneve për problemet me xhandarmërinë serbe u është refuzuar.