ARKIVË: Si e mori emrin fshati Bradash?!

Tradita popullore në Llap ndikoi mjaft në ruajtjen e veçorive kombëtare shqiptare. Sipas traditës një bari me emrin Ibra kishte shumë dele dhe një dash të veçuar. Ai e donte aq shumë dashin e vet dhe krenohej me të sa të njohurit nuk thoshin dashi i Ibrës, por (I) bra (i) dashit.

Prej këtu është edhe toponimi dhe emri i fshatit Bradash, që shtrihet tetë kilometra në veriperëndim të Podujevës.

 

© PodujevaPRESS. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

 

Bëje LIKE faqen PodujevaPRESS për tu njohur me lajmet e fundit:KLIKO KËTU