ARKIVË: Sa dini për Polonicën e Podujevës?

Polonica gjendet në afërsi të madhe me qytetin e Podujevës, në një largësi vetëm prej një kilometric, njofton PodujevaPRESS.

Në vendin e quajtur Polonicë përmendet vendbanimi i ashtuquajtur Polishqe. Ky vendbanim ishte në pronësi të Gjonollëve, e cila ishte familje feudale dhe kishte shumë fshatra të Llapit në pronësi te veten.

Banorët të cilët janë më të moshuar e dinë se ku ndhohet Polonica. Polonica shtrihet në mes të fshatrave: Ballofofc, Sfeqël dhe Gllamnik e Sekiraqë, ky trekëndësh i cili ndahet me qytetin e Podujevës nga magjistralja Podujevë-Prishtinë.

Bëje LIKE faqen PodujevaPRESS për tu njohur me lajmet e fundit nga Podujeva: KLIKO KËTU

(Redaksia e portalit informativ PodujevaPRESS ka përmbledhur pjesë të shkrimeve për jetën dhe të kaluarën e banorëve të Podujevës nga punime të ndryshme shkencore. Qëllimi i këtij shkrimi është të dalin në dritë informata për rajonin e Llapit dhe brezat e rinj llapjanë të din më shumë për banorët e kësaj treve, historinë dhe transformimet e shoqërisë në këtë rajon).