ARKIVË: A e dini si quhej Llapashtica e sotme në Mesjetë?!

Emrin e Llapashticës së sotme e hasim në librin e borxhlinjëve të tregtarit të xeheve dhe arit,  M. Llukari, njofton PodujevaPRESS.

Nga libri në fjalë banorët e Llapashticës së sotme mbanin lidhje të afërta tregtare me Novobërdën. Nga këto relacione tregtare të banorëve të Llapashticës ruhen edhe një sërë emrash të banorëve të fshatit, të cilët paraqiteshin si borxhlinjë apo në marrdhënie tregtare dhe ku përveç emrit të tyre, të gjithë mbiemrin kishin (Lopastiza), që i referohej vendit te banimit. Llapashtica – (Lopastiza), emër ky i cili evidentohej qindra vjetë më parë./PodujevaPRESS/

LEXO EDHE: Si e mori emrin fshati Bradash?!

(Redaksia e portalit informativ PodujevaPRESS ka përmbledhur pjesë të shkrimeve për fshatrat e Podujevës nga punime të ndryshme shkencore. Qëllimi i këtij shkrimi ishte të dalin në dritë informata dhe brezat e rinj llapjanë të din më shumë për të kaluarë dhe organizimin e kësaj treve)

Bëje LIKE faqen PodujevaPRESS për tu njohur me lajmet e fundit nga Podujeva: KLIKO KËTU

© PodujevaPRESS. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara