Anëtari i NISMA’s që u arratis pas ‘avullimit’ të 2 milionë eurove të shtetit është babai i këshilltares së zëvendëskryeministres Balaj-Halimi

Dy milionë euro janë transferuar nga Thesari i Shtetit në llogarinë e një kompanie private me emrin ‘LDA Group Shpk’, në pronësi të Kadri e Valon Shalës. Mediat raportuan sot se Kadri Shala është anëtar i partisë Nisma Socialdemokrate. Por, edhe e bija e tij Hajria punon si këshilltare e zëvendëskryeministres së NISMA’s, Albulena Balaj-Halimi.

Biznesmeni i arratisur për vjedhjen e 2 milionë Eurove nga thesari është anëtar i NISMA’s

Nga ana tjetër, mediet ka siguruar një fotografi ku Kadri Shala shihet krah liderit të partisë Fatmir Limaj i shoqëruar edhe nga vajza e tij Hajrie Shala e cila është aktualisht këshilltare e zëvendëskryeministres Albulena Balaj-Halimi.

Nisma Socialdemokrate, është distancuar nga anëtari i saj Kadri Shala, i cili është njëri nga biznesmenët, në arrati, i dyshuar për përfshirjen në vjedhjen e 2 milionë Eurove nga Thesari i Shtetit.

Sekretari i Përgjithshëm i Nismës, Bilall Sherifi, ka thënë se ai nuk e njeh atë, por kushdo qoftë e dënon këtë akt.

“Nisma distancohet nga një veprim i tillë dhe fton gjithë sistemin e drejtësisë ta ndjekin këtë rast deri në fund për të kthyer paratë deri në fund dhe ata të marrin dënimin”, ka thënë ai në Kanal 10.

Më tutje, ai ka thënë se është për t’u dënuar ky veprim dhe se kjo duhet të shërbeje si alarm për siguri më të madhe në sistemin financiar.

“E dënoj fuqishëm aktin e vjedhjes së parave, por gjithkund në botë ku punohet me para duhet të këtë siguri më të madhe”, ka shtuar ai.