A kishte vjedhje industriale të votave të kandidatëve për deputet, brenda partive politike?!

Shkruan: Behram Behluli

Me 17 Shkurt 2021 u zhvillua procesi zgjedhor për zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare, këtë ditë u raportua nga KQZ, partitë politike dhe organizatat tjera jo qeveritare se procesi zgjedhor kaloj pa asnjë problem.

Pajtimi i komisionarëve që secila parti politike ti numëroj vetë votat e partisë përkatëse ka kriju mundësi për tjetërsimin e votës, pra VJEDHJEN INDISTRIALË TË VOTAVE,flitet se kjo ka ndodhë në shumë qendra votimi në Kosovë!

Shtrohet pyetja se a ishte me të vërtetë kështu?nën hijen e euforisë zgjedhore dhe fitores së thellë të Vetëvendosjes dhe humbjes së partive tjera,mbeti anash vlerësimi dhe mbikëqyrja e rregullsisë së numërimit te votave në vendvotime,fjala është për numërimin e votave të kandidateve për deputet të partive politike.

Tani po flitet me te madhe se në këto zgjedhje kishte  VJEDHJE INDISTRIALE TE VOTAVE TE KANDIDATEVE PER DEPUTET BRENDA PARTIVE POLITIKE,nëse kjo është e vërtetë atëherë ne në parlamentin e Republikës do të kemi deputet e deputet jo legjitim,kjo minon çdo gjë që është proklamuar deri me sot për rregullsinë e këtyre zgjedhjeve,kjo vërteton edhe njëherë se janë të pa përmirësueshëm ata që janë mësuar te vjedhin.

Tjetërsimi i votës thëne shkurte vjedhja e votës është krimi me i rende i cili mund te behet ndaj shtetit .

Besoj se kjo shume shpejt do të hetohet dhe te vërtetohet nga ankesat te cilat dihet të dorëzohen nga kandidatet e dëmtuar,kjo duhet te behet gjithsesi në mënyre që parlamentin e Kosovës mos ta kenë në dorë deputetët JOLEGJITIM!