A është kjo ‘selfie’ e parë në botë? (Foto)

Fotografimi i vetës është njëra ndër metodat më të përdorura që telefonat e mençur e mundësuan.

Pikërisht fotografia; rritja e kualitetit të saj dhe mundësia e fotografimit të vetës – në mes tjerash – bënë telefonat e mençur si përmbushje e asaj që mungonin që nga zbulimi i fotografisë.

Megjithatë, duket sikur ‘selfiet’ nuk u sollën nga telefonat e mençur. Adhuruesit e fotografisë duket sikur kanë pasur kreativitet në shkrepjen e fotografive edhe përkundër faktit që pajisjet e ditëve të sotme as nuk mund të imagjinoheshin.

Në vitin 1920 një fotografi e llojit ‘selfie’ ishte shkrepur nga disa persona, e cila mund të konsiderohet një e tillë, e para në histori të ‘selfies’. /Express/