8 mësime të thella që jeta jua ka mësuar

  1. Mos e merrni veten tuaj shumë seriozisht. Askush tjetër nuk e bën.
  2. Ajo që të tjerët mendojnë për ju, nuk është puna juaj. Mos harxhoni kohë për gjëra që nuk mundeni t’i kontrolloni.
  3. Kurrë mos harxhoni kohë duke urryer dikë. Në fund do të jeni vetëm ju që do të vuani.
  4. Nuk keni nevojë të fitoni cdo debat. Nuk e dini asnjëherë se sa shumë keni për të humbur më pas.
  5. Bëni paqe me të kaluarën, me qëllim që ajo të mos ju shkatërrojë të tashmen.
  6. Cdo gjë mund të ndryshojë brenda disa sekondave. Përgatituni për situata të papritura dhe shijoni momentin.
  7. Askush nuk duhet të jetë përgjegjës për lumturinë tuaj, përvec jush.
  8. Puna juaj nuk do të kujdeset për ju kur jeni sëmurë. Të dashurit tuaj do ta bëjnë. Rrini në kontakt me ta.
Artikulli paraprakRendi i ri botëror, dhe mirëbërësit e Davosit
Artikulli tjetërShtatë aftësi që i duhen fëmijës tuaj, për t’u rritur dhe bërë i suksesshëm