“40 euro një votë”- publikohet video dhe audiopërgjimi i ri që dëshmojnë blerjen e votave

Është publikuar një dëshmi e re me video e audio, se si janë blerë votat për Iniciativën e Re Demokratike (IRDK), që drejtohet nga Elbert Krasniqin. Bazuar në dëshmitë që posedon Insajderi, dyshohet se 40 euro është blerë një votë për përfaqësuesin e komunitetit egjiptas. Kështu, Elbert Krasniqi ka siguruar përsëri një ulëse në Kuvendin e Kosovës.

Përveç Meliza Haradinaj-Stublla, e cila sipas dëshmive të publikuara para dy ditësh nga Insajderi, që dëshmon se nuk i ka pasur votat e mjaftueshme për t’u bërë deputete, por që falë parave të bashkëshortit të saj, ajo ka arritur ta fitojë një vend në listën e AAK-së, sot është siguruar audio dhe dëshmi tjera se si janë blerë votat për një parti tjetër politike. Kësaj radhe për një parti të komuniteteve.

Video, sipas Insajderit, zbulon ekzistimin e një rrjeti të gjerë të blerjës së votave për interes të Iniciativës së Re Demokratike, (IRDK).

Pjesë e këtij grupi është edhe vëllai i njërës nga kandidatet për deputete të kësaj iniciative.

Në dëshmitë e publikuara, ku përfshihen audio, video e biseda në mesengjer, Elvis Halimaj, ka blerë votat e qytetarëve për partinë e Elbert Krasniqin nga Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës dhe motrën e tij, kandidaten me numrin 18 të kësaj iniciative, Albiona Halimaj.

Sipas burimeve të Insajderit grupi ku bënë pjesë Elvis Halimaj, ka punuar shumë në terren në sigurimin e votave me para për interes të IRDK-së së drejtuar nga Elberti. Pjesë udhëheqëse dyshohet se është një biznesmen, emër i njohur për redaksinë, i komunitetit egjiptas.

Burimet e Insajderit sugjerojnë se paratë e tij janë përdorur për të blerë votat e komunitetit egjiptas.

Elvis Halimaj, si përfaqësues nga diaspora del se është i afërt me Elbert Krasniqin. Kjo dëshmohet nga Facebook-u i tij, ku të gjitha postimet lidhen me aktivitetin e kryetarit të IRDK-së.

Halimaj sipas këtyre dëshmive, dyshohet se ka blerë 40 euro një votë për partinë e Krasniqit dhe kandidaten Albiona Halimaj, shkruan Gazeta Insajderi.

Në emër të Elbert Krasniqit, Elvisi ka kërkuar votat e 5 anëtarëve të një familje në këmbim të parave.