184 raste janë aktive me COVID në Podujevë

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi i Komunës së Podujevës (KKSB) ka mbajtur mbledhjen e rregullt në të cilën ka shqyrtuar situatën e sigurisë dhe gjendjen me pandeminë Covid-19 në komunë, njofton PodujevaPRESS.net

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi në mbledhjen e sotme, të cilën e kryesoi Kryetari i Komunës, Shpejtim Bulliqi, ka shqyrtuar gjendjen e sigurisë në komunë dhe është informuar lidhur me gjendjen e pandemisë Covid-19 dhe ka miratuar Planin e punës së KKSB për vitin 2021 dhe informatën për aktivitetet e KKSB për vitin 2020.

Drejtori i Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, Driton Veliu, duke raportuar për gjendjen lidhur me pandeminë Covid-19, tha se gjatë muajit shkurt, krahasuar me janarin, ka rënie për mbi 50% të rasteve me të infektuar nga ky virus.

Në komunën e Podujevës, që nga 15 marsi i vitit 2020 deri më 22 shkurt 2021, nga 10,150 teste të kryera janë regjistruar 3,001 raste pozitivë me Covid-19,  2,773 persona janë shëruar, kurse 184 raste janë aktive. Ndërsa, 44 persona të infektuar me Covid-19, kanë humbur jetën.

Drejtori Veliu tha se situata epidemiologjike në komunë është e menaxhueshme,  falë edhe bashkëpunimit të rregullt të QKMF-së me IKSHPK-në, Drejtorinë e Shëndetësisë, Drejtorinë e Arsimit, Inspeksionin dhe Policinë.