136 raste aktive në Podujevë me COVID-19

Siç thuhet në një njoftim të Zyrës për informim të Komunës së Podujevës, Shtabi Emergjent ka kërkuar angazhim në zbatimin e masave të veçanta për mbrojtjen nga COVID-19.

“Shtabi Emergjent i Komunës së Podujevës për veprime dhe masa parandaluese e mbrojtëse nga COVID-19 në takimin e mbajtur sot ka shqyrtuar gjendjen aktuale me pandeminë, vendimin e fundit të Qeverisë për masat e veçanta për mbrojtjen nga pandemia COVID-19.

Në takimin e sotëm të Shtabit Emergjent, nënkryetari i Komunës, Nexhmi Rudari, informoi anëtarët e Shtabit lidhur me gjendjen aktuale epidemiologjike në komunë dhe vendimin e fundit të Qeverisë për masat e veçanta për mbrojtjen nga pandemia COVID-19”, thuhet në këtë njoftim.

Nënkryetari Rudari ka theksuar se javët e fundit ka përkeqësim të gjendjes epidemiologjike në vend dhe në Podujevë, prandaj sipas tij, Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që nga sot të aplikohen masat e veçanta për mbrojtjen nga pandemia COVID-19.

“Më tej nënkryetari bëri të ditur se nga shfaqja e pandemisë në Komunën e Podujevës janë regjistruar 790 raste të personave të prekur me koronavirus, prej tyre 631 janë shëruar, 136 raste janë aktive, kurse deri tani 23 persona kanë humbur jetën.